Всички права запазени 2012 година
.
Как да поддържаме дизелов двигател

Дизеловият двигател се различава от бензиновия по редица компоненти, които се нуждаят от специално внимание. Въпреки това поддръжката на дизелов агрегат не е кой знае колко по-сложна или различна от бензиновия. Вижте на какво трябва да обръщате внимание, за да сте спокойни по време на път:

1. Проверявайте подгряващите свещи и кабелите към тях. Ако двигателят не е подгрят добре преди да бъде запален, може да си причините доста главоболия на по-късен етап.

2. Проверявайте често състоянието на уплътненията по двигателя, тъй като те са подложени на голямо налягане и е важно да са здрави.

3. Спазвайте графика за сменяне на различните филтри.

4. Проверявайте редовно изправността на охладителната система, тъй като тя е много важна за дизеловия двигател. Това включва проверка на маркучите, нивото на антифриза, евентуални течове от радиатора или уплътненията.

5. Повечето дизелови двигатели не „обичат” добавките. Проверете в упътването на автомобила си дали производителят разрешава добавянето им в горивото.

6. Не бързайте. Отделете достатъчно време, за да можете спокойно да проверите всичко. По-добре дреболия, открита навреме, отколкото сериозен проблем насред магистралата.

Диагностика и ремонт на дизелови двигатели

    Диагностициране с професионален тестер, показващ грешките в работата на двигателя, изчистване на тези грешки, наблюдаване в реално време работата на двигателя по различни параметри измерими с професионалния тестер и сравняването им с еталонните им стойности за съответния автомобил
    Диагностика и ремонт на електронни и механични горивни помпи за захранване и на електронни и механични дюзи за впръскване на горивото в двигателя
    Кодиране на COMMON RAIL дюзи
    Диагностика и ремонт на запалителната система, поддържащата електроника и зарядната система на двигателя
    Диагностика и ремонт на турбокомпресори, настройка на параметрите им
    Диагностика и ремонт на механичните части на двигателя – вериги, ремъци, ролки, обтегачи и зъбни колела и други
    Периодично техническо обслужване - смяна на масла и филтри (маслен, горивен, въздушен)
    Преглед и подмяна на агрегати и части, разположени по периферията на двигателя – компресори, хидравлична помпа, стартер, алтернатор – според желанието на клиента те могат да бъдат нови оригинални, алтернативни или рециклирани
    Измерване на отработените газове и реглаж на ламда сондата
    Диагностика и ремонт на ауспуховата система, смяна на колектори, гарнитури, катализатори, DPF – филтри за твърди частици

Всичко това и много други услуги
в Ремонтинженеринг ООД
с.Ясeнково обл.Шумен  "Стопански двор" тел: +359  0898 781 385
Web-design : Erebus